Hoppa till innehållet
ÖoB Logotyp

Priset är skillnaden

Du har inga sparade favoriter

Bubbel och babbel i maskrosbersån

Ett vackert dukat bord ute i grönskan, perfekt till födelsedagar, midsommar eller bara en trevlig lunch. Visst är väl det en höjdare? För att få en härlig stämning har vi tagit hjälp av Malin Leijonberg, stylist och konstnär, som bjuder på bubbel och babbel i maskrosbersån.

Malin bullar upp med kuddar i olika former i hennes gamla trädgårdsmöbler. Hon använder maskrosor som små solar i ljuslyktornas fina glascylindrar.

-Det är det häftiga och underbara med ogräs. Det är så levande och glatt, säger Malin. Hon kan inte låta bli att bli inspirerad av den gamla visan ”Om maskros och tjärdoft” som går ”Jag lät alla mina maskrosor finnas, fast jag vet att dom kallas ogräs och bör rotas ut. Men det är så skönt att sitta och minnas, små solar i gräset, när sommarn är slut”.

Dukningsmässigt använder sig Malin av en vaxduk som är lätt att torka av. Varje gäst får ett bubbelglas i plast, så det inte sker några olyckor ifall de skulle ramla i backen. Glaset serverar hon på brickan med förrätten.

På tal om maskrosor så tipsar Malin också om att man kan använda maskrosbladen, och mixa dem med parmesan, olivolja, pinjenötter salt och chili så får man en härlig pesto som kan användas som sås eller dip.

Slutligen hälsar Malin att det aldrig är fel med kuddar, kuddar och ännu mer kuddar. Att skapa inredning ute, en så kallad utredning, blir alltid extra härligt med många kuddar och fina textilier. Njut av sommartiden!

Mer om Malin!

Visst blir man intresserad att ta reda på mer om Malin? Hon är liksom livsstilsstylist, eventmakare, inredare OCH konstnär. Supercoolt, eller hur? Klicka här för att komma till hennes hemsida där du kan läsa mer om henne, kolla in hennes blogg och följa henne på Instagram.