Hoppa till innehållet
ÖoB Logotyp

Priset är skillnaden

Du har inga sparade favoriter

Det här kan du göra med udda strumpor!

Det här med att strumpor försvinner i tvättmaskinen har länge varit både ett skämt och ett mysterium. För några år sedan gjorde Samsung en undersökning i Storbritannien där de fann att människor förlorade ungefär 15 strumpor per år – vilket betyder över 1000 strumpor utslaget över en livstid. Det är alltså ett reellt problem. Så vad gör man med alla udda strumpor man har? Vi har de bästa tipsen!

Tips #1: Städa lister

Istället för att sitta på knä och rengöra listerna kan du ta på dig en udda strumpa på foten, spraya på lite rengöringsmedel och använda tårna för att städa. Listigt!

Tips #2: Rengör persienner

Sätt på en lätt fuktad strumpa på handen så går städningen av persiennerna på nolltid!

Tips #3: Packa skorna i dem

Ska du ut och resa och tar med ett (eller flera) par skor så kan du trä strumpor över dem för att skydda resten av kläderna från smuts. Det här tipset fungerar så klart bara om du har stora strumpor eller små fötter.

Tips #4: Ta bort oönskad odör

Har du ett utrymme som inte doftar helt optimalt? Fyll då en strumpa med torr kaffesump och lägg in den och vips så är odören borta. Eller fyll de med lavendel och lägg in i garderoben!

Tips #5: Skydda ömtåliga saker under flytt

Lägg lite ömtåligare saker i strumpor när du flyttar. Detta skapar lite extra vaddering. Och om något mot förmodan går sönder, exempelvis ett glas, så kommer glasskärvorna hålla sig i strumpan.

Tips #6: Slipp immiga bilrutor

Fyll en eller flera strumpor med kattsand, knyt ihop dem och placera dem i närheten av rutan. Strumpan kommer att absorbera fukt, och leda till att dina rutor inte blir så immiga.

Tips #7: Dekorera med

Har du vaser eller krukor av den smalare modellen? Eller kanske en flaska eller två? Trä då en strumpa (förslagsvis med roligt mönster) över dem, och vips så har du förvandlat din tråkiga kruka till något mycket roligare!

Tips #8: Hitta en nål i en höstack

Ibland händer det att man tappar något litet, som till exempel smycken eller skruvar, och då vill man ju ogärna rota runt i dammsugarpåsen för att hitta det. Trä en strumpa över dammsugarröret så fastnar föremålen där!

Tips #9: Damma av växter

För att inte förstöra växters sköra blad kan du trä på en strumpa över handen, fukta den lätt, och dra den försiktigt över bladen.

Tips #10: Rocka sockorna!

Du kan självklart rocka sockorna även när det inte är den 21 mars. Ta på dig två olika strumpor för att hylla olikheter och alla människors rättigheter och lika värde.