Hoppa till innehållet
ÖoB Logotyp

Priset är skillnaden

Du har inga sparade favoriter

Jul på tre olika sätt 2020

Årets jul blir ju annorlunda jämfört med tidigare jular. Så varför inte få det så mysigt som möjligt i hemmet under julen? När vi har pratat om att få stämningen på plats har vi de senaste veckorna arbetat tillsammans med Malin Leijonberg som är stylist och konstnär. Och vi kör vidare på det konceptet även när det gäller julbordet och det sista julfixet! Malin har dekorerat sitt matrum i tre helt olika stilar: en vit jul, en lite kitschig jul, och en typisk amerikansk jul.

En vit jul

Vem vill inte ha en vit mjuk jul, med gnistrande stjärnhimmel och bjällerklang? Malin Leijonberg, stylist och inredare, har inrett sitt matrum och fyllt det med gnistrande snökristaller, ljusslingor, istappar och ljus. Om snön lyser med sin frånvaro så är inredningen ett perfekt sätt att garantera en vit jul. Den vita granen kläs i mormors gamla lampskärmar, festligt julgranspynt och en vit ljusslinga. Malin hänger dessutom upp juletiketter som hon skriver söta små hälsningar. På bordet glittrar minijulkulor i guld, silver och vitt. Vitt basporslin passar ju i alla lägen, men fungerar så klart extra bra för en vit jul!


En traditionell jul

Här är tanken att det ska se ut som interiören i en amerikansk julfilm. En traditionell jul med ljus, halm, girlanger och annat pynt i klassiska julfärger som rött och grönt. En julig värld med omtanke. Där det lilla är det stora, helt enkelt. Vitt basporslin bryts av med handgjord keramik. Som bordsdekorationer använder Malin sig av grönkål och handgjorda hjärtan. Varje person vid bordet får en chokladtomte med sitt namn på som en liten extra julklapp.

Granen är, som sig bör vid en amerikansk jul, överdådigt pyntad i naturmaterial och egenpysslade girlanger. Torkade apelsinskivor samsas med halmstjärnor och sammetsrosetter. Matbordets svartröda duk matchas med servetter i samma färger, och bruna glasflaskor ger bordet en perfekt rustik känsla.


En kitschig jul

I den här färgsprakande miljön spelar fantasin fritt. I taket hänger kulörta ljusslingor med inbyggda högtalare, så att julmusiken kan omsluta hela rummet. I granen använder Malin en hel del egengjort pynt. Vad sägs om slingor av skumtomtar eller smälta pärlplattor? Hon kombinerar det med färgglada ljusslingor och glittriga fåglar. På bordet samsas vitt porslin tillsammans med glittriga paket och en färgglad minigran.


Mer om Malin!

Visst blir man intresserad att ta reda på mer om Malin? Hon är liksom livsstilsstylist, eventmakare, inredare OCH konstnär. Supercoolt, eller hur? Klicka här för att komma till hennes hemsida där du kan se alla filmerna, läsa mer om henne, kolla in hennes blogg och följa henne på Instagram.