Hoppa till innehållet
ÖoB Logotyp

Priset är skillnaden

Du har inga sparade favoriter

Luciainspiration 2020

 

Snart är det dags för lucia, och återigen har vi tagit hjälp av Malin Leijonberg för att få den rätta känslan på plats. Malin har många strängar på sin lyra, och är bland annat stylist och inspiratör. Hon har inrett ett sovrum för att verkligen få till stämningen för lussemorgon. Vill du läsa mer om Malin? Då kan du göra det på hennes hemsida.

Malins inredning går i färgtemat vitt, som sig bör när vi pratar om Lucia, när det gäller ljus, växter, dekorationer och klädsel. Kombinera detta med ljusslingor och annan mysig belysning så kan även du få till en sagolik luciastämning. Kolla in några av våra tips nedan! Produkterna Malin har använt (och några till) hittar du längre ned på sidan. 

Få dina ljusslingor att poppa

Att dekorera sina ljusslingor är ett bra sätt att få de att stå ut från mängden. Att poppa, helt enkelt. Ett annat sätt att få de att poppa? Att smycka de med popcorn, så klart! Använd ståltråd och trä över popcorn (se till att poppa de först – det blir betydligt enklare). Knyt sedan fast ståltråden runt ljusslingan.

Gör din egen dekoration

Använd våra metalldekorationer i form av en stjärna eller hjärta, och gör den perfekt som luciadekoration. Använd gamla vita lakan, riv de i passande bitar, och klä de sedan över dekorationen.

Det är okej att inte vattna blommorna

Eller, ja, om du har konstväxter, så klart! Vi är säkert många som inte har de grönaste av fingrar, och då passar konstväxter perfekt om man ändå vill ha den hemtrevliga känslan som växter ger. Vira in krukorna i sidorna av en gammal bok och bind om med ett snöre.

Kom ihåg att baka!

Vill du ha lite inspiration på luciabaket? Vi har fått två riktigt smarriga recept från Andréa Brändström, vinnare av Hela Sverige bakar 2017. Klassiska lussekatter, och en extremt god saffranskladdkaka.