Hoppa till innehållet
ÖoB Logotyp

Priset är skillnaden

Du har inga sparade favoriter

Picknick i trädgården

Att ge sig ut i naturen på picknick är ju alltid trevligt, men det kan vara oerhört underskattat att ta en picknick i sin egen trädgård eller på balkongen. För att få en härlig picknickfeeling på plats tog vi hjälp av Malin Leijonberg, stylist och konstnär. Malin tipsar här om hur man kombinerar nytta med nöje - eller nöje med nytta, i det här fallet! Nämligen picknick och plantering.

Malin försår allt ifrån chili och ruccola till blommor. Varje vår och försommar är hon lite sen i starten, men när hösten faller visar det sig ofta att hon fått tillräckligt, och att det faktiskt håller i sig lite längre i och med de sena starten. 

-Att odla är en härlig dröm som jag när varje år, för att sedan överlåta till min sambo som är bra mycket bättre på att vårda plantorna än vad jag är, säger Malin.

I år hade de en picknick, där det serverades glass i engångsbägare. Malin tyckte att bägarna nästan var lite för söta för att inte återanvända. Därför använde hon de som små försåddskrukor. För att ge plantorna lite extra värme lät hon några fina lyktor tjänstgöra som växthus. Hon hade tänkt ha en liten lykta som gå bort-present, och vad passar då bättre än att också ge bort en liten planta på köpet? När plantan flyttar till större krukor, då är det bara att sätta in ett ljus i lyktan istället.

Malins kombinerade picknick och plantering sker på hennes utekök, byggt av en bortskänkt diskho och två lastpallar. Grönskan spirar inte förrän en bra bit in i sommarvärmen, och då ser hon till att dekorera uteköket med läckra konstväxter. Hon är ute efter den magiska Provencekänslan, fast i Sverige. Oliv- och citrusväxter pryder då uteköket, och palmer skapar en fin bakgrund till de lite halvkalla försommarkvällarna.

Malin avslutar med att tipsa om att det är skönt att använda engångsprodukter för att slippa disken, och för att kunna koncentrera sig på plantering och annat. Engångsprodukterna går ju so msagt att återanvända till många fiffiga saker!

Mer om Malin!

Visst blir man intresserad att ta reda på mer om Malin? Hon är liksom livsstilsstylist, eventmakare, inredare OCH konstnär. Supercoolt, eller hur? Klicka här för att komma till hennes hemsida där du kan läsa mer om henne, kolla in hennes blogg och följa henne på Instagram.