Hoppa till innehållet
ÖoB Logotyp

Priset är skillnaden

Du har inga sparade favoriter

Egyptisk böngryta

Ful moudammas är en traditionell böngryta som är vanlig i Mellanöstern, och som ursprungligen kommer från Egypten. Får du rester över så kan grytan att ätas både varm och kall, och fungerar alltså perfekt oavsett om det är en varm sommardag, eller en kall och regnig höstkväll.

Egyptisk böngryta

2 portioner

Pris per portion ca 8 kr

  • 1 burk ful (favabönor) med spiskummin (400g)*
  • 100 g kikärtor i vatten*
  • Chiliflakes*
  • 2 vitlöksklyftor
  • Juice från ½ citron

* Finns att köpa på ÖoB

Börja med att sila av burken med favabönor, och spara lagen. Blanda favabönor med resterande ingredienser i en kastrull och tillsätt ungefär hälften av en sparade lagen. Koka upp bönblandningen och krossa ungefär hälften av bönorna. Låt puttra några minuter. Smaka av med salt och eventuellt mer citronjuice efter smakpreferens. Serveras med arabiskt bröd eller pitabröd. Garnera gärna med färsk, hackad bladpersilja och lite olivolja!