Hoppa till innehållet
ÖoB Logotyp

Priset är skillnaden

Du har inga sparade favoriter

Prisvinnande pizzarecept

För ett tag sedan hade vi en tävling på Instagram där vi bad våra följare dela med sig av deras bästa pizzarecept. Det var många som var med och bidrog med sina bästa tips, och fem vinnare vann ett pizzakit. Här kommer två av de vinnande recepten.

Tomatsås & pizzadeg av @lillalojo

Ingredienser:

  • 1 lök
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1,5 msk Sambal Oelek
  • 1 pkt krossade tomater
  • 1 pkt passerade tomater
  • Vatten
  • Basilika

Hacka lök och vitlöksklyftor, och fräs på. Tillsätt tomatpuré och Sambal Oelek, och låt steka ihop. Tillsätt krosssade- och passerade tomater samt vatten. Krydda med salt, peppar och massa fryst (eller färsk) basilika. Koka ihop till önskad konsistens. Som topping på pizzan brukar @lillalojo ha ost, oliver, champinjoner, ananas och några klickar pesto. "Det kan även vara gott med färsk pressad vitlök som man klickar ut på strategiska ställen.”

Hemmagjord pizzadeg av @saleh_mirzajanzadeh

  • 50 g jäst
  • 2,5 dl vatten
  • 2 msk olja
  • 0,5 tsk salt
  • 6-7 dl vetemjöl

Vi låter @saleh_mirzajanzadeh förklara själv hur man gör:

För en surdegsgrund, använd receptet ovan minus 1 dl mjöl, 25 g jäst, 2½ dl vatten. Kläm i några vindruvor utan kärnor. Mixa och låt den stå i rumstemperatur 4-7 dagar i en sluten glasburk med lock. Därefter blandar du surdegsgrunden och hälften av mjölet. Låt stå 24 timmar i rumstemperatur i en plastlåda med lock. Efter 24 timmar, häll i resten av mjölet och lägg degen i kylen 4 till 7 dagar. Tryck inte på degen utan lyft den, så att det kommer bubblor i degen. För att underlätta kan du öppna degen i bakplåtspappret.