Hoppa till innehållet
ÖoB Logotyp

Priset är skillnaden

Du har inga sparade favoriter

Recept: Chokladfondant

Chokladfondant är så där lagom enkelt och lyxigt att det passar ypperligt till nyår. Andréa Brändström, vinnare av Hela Sverige bakar 2017, bjuder på receptet!

Chokladfondant (6 portioner)

150 g smör
200 g mörk choklad, 50-70%
4 ägg
1 ¼ dl socker
Vaniljglass till servering

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj sex stycken små ugnssäkra formar noggrant med smör, ställ in i kyl. 

Smält smör och choklad i en bunke över vattenbad, låt svalna. Vispa upp ägg och socker riktigt vitt och pösigt och vänd försiktigt ned chokladen lite i taget. Fyll formarna till ¾ och grädda ca 10-12 minuter. Stjälp upp fondanten på tallrikar eller servera direkt ur formen. Servera med din favoritvaniljglass och kanske några färska hallon! 

Tips! 

Förbered de ogräddade fondanterna dagen innan eller tidigare på dagen och låt stå i kylen. Grädda några minuter längre, ca 12-15 minuter istället.

Om Andréa

Andréa Brändström ÄLSKAR att baka. Hon vann Hela Sverige bakar 2017, och är också aktuell med bakprogrammet ”Festligare Fika” på kanalen Godare. Vill du läsa mer om Andréa, hitta fler recept eller varför inte köpa hennes bok fylld av favoritrecepten? Allt det hittar du på fikerian.se