Priset är skillnaden
Det är ju lätt hänt att man nästan föräter sig på pepparkakor och lussebullar under julen, så varför inte testa något nytt? Andréa Brändström, vinnare av Hela Sverige bakar 2017, delar här med sig av hennes julfavoriter när det kommer till kakor och godis: cornflakeskakor!
Cornflakeskakor
200 g smör 2 dl brun farin 1 dl ljus sirap ½ dl kakao 75 g mjölkchoklad 8 dl cornflakes
Blanda alla ingredienser förutom cornflakes i en kastrull. Värm på medelvärme tills ingredienserna smält och låt sjuda på medelvärme i 3-4 minuter. Stäng av plattan och blanda ned cornflakes.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form och ställ in i kyl för att stelna. Skär sedan ut kakor i önskad storlek. Förvara i lufttät burk med bakplåtspapper mellan kakorna så de inte fastnar i varandra. Välj om du vill göra dem i en form eller klicka ut små kakor eller i muffinsformar. Det går alldeles utmärkt att tillsätta 1 dl kokosflingor om man gillar det, eller byta mjölkchoklad mot mörk choklad!
Om Andréa
Andréa Brändström ÄLSKAR att baka. Hon vann Hela Sverige bakar 2017, och är också aktuell med bakprogrammet ”Festligare Fika” på kanalen Godare. Vill du läsa mer om Andréa, hitta fler recept eller varför inte köpa hennes bok fylld av favoritrecepten? Allt det hittar du på fikerian.se