Hoppa till innehållet
ÖoB Logotyp

Priset är skillnaden

Du har inga sparade favoriter

Recept: Mjuk pepparkaka

Två av våra favoritbakverk är pepparkakor och sockerkakor. Så vad får man då om man slår ihop dem? Mjuk pepparkaka, så klart! Spana in Andréa Brändströms, vinnare av Hela Sverige bakar 2017, nedan. En härlig och saftig mjuk pepparkaka, serverad med dulce de leche och råröda lingon. Så smarrigt!

Ingredienser

2 ägg
3 dl strösocker
100 g smör
2 dl mjölk, 3%
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk malda kryddnejlikor
1 tsk mald ingefära
1 tsk kanel
smör och ströbröd till formen

Till servering

1 burk dulce de leche
Frysta lingon och lite socker

Så gör du:

Sätt ungen på 200 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Smält smöret och blanda med mjölken. Sikta ned de torra ingredienserna i en bunke och blanda väl. Vänd sedan försiktigt ner dem i äggblandningen, varvat med mjölk- och smörblandningen till en jämn smet.

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter. Känn efter med en sticka, kakan är klar när stickan är torr. Låt kakan svalna och stjälp upp den på ett fat eller en tallrik. Servera gärna med lite dulce de leche och rårörda lingon.

Om Andréa

Andréa Brändström ÄLSKAR att baka. Hon vann Hela Sverige bakar 2017, och är också aktuell med bakprogrammet ”Festligare Fika” på kanalen Godare. Vill du läsa mer om Andréa, hitta fler recept eller varför inte köpa hennes bok fylld av favoritrecepten? Allt det hittar du på fikerian.se