Hoppa till innehållet
ÖoB Logotyp

Priset är skillnaden

Du har inga sparade favoriter

Recept: Pina Colada

Inspirerad av den klassiska drinken, Pina Colada, kommer här en enkel men underbart god dessert med kokosmousse och ananaskompott. Det går bra att förbereda de olika delarna några dagar i förväg men för bästa smakupplevelse bör den monteras strax innan servering. Receptet är signerat Andréa Brändström, vinnare av Hela Sverige bakar 2017.

Nyårsdessert - Pina Colada (6 personer)

Kokosmousse
1,5 dl riven kokos
2 dl créme fraîche
1,5 dl florsocker
2 dl grädde

Rosta kokosen i en varm och torr stekpanna tills den fått en härligt gyllenbrun färg. Rör runt hela tiden så de inte bränns vid. Låt svalna helt (ställ in i kyl/frys så går det undan).

Vispa ihop crème fraîche och florsocker tills det tjocknar och vänd i den rostade kokosen.

Vispa sedan upp grädden i en annan bunke, den ska bli fluffig och bilda toppar. Vänd försiktigt ned grädden i crème fraîche-blandningen och låt stå i kyl till servering, förbered gärna en dag eller två i förväg.

Ananaskompott
500 g ananas (fryst, tinad eller färsk)
1 dl vatten
0,5 dl socker
Saften av en halv citron
3 msk ljus rom (valfritt)

Blanda alla ingredienser till kompotten i en kastrull. Värm på medelvärme och låt sjuda i 15-20 minuter tills det mesta vattnet kokat bort och ananasen mjuknat. Mixa slätt med stavmixer och blanda i rom om du önskar. Häll upp i en burk med tätslutande lock och låt stå i kylskåp till servering.

Till servering
12 st digestivekex
Kokoschips
Havssalt
Ätbart glitter
Citronmeliss eller oxalis

Krossa digestivekexen. Fördela kexen i botten av glasen och lägg sedan på ananaskompotten. Fyll en spritspåse med kokosmoussen och spritsa ut ett jämnt lager i varje glas. Toppa med kokoschips, lite havssalt och dekorera med ätbart glitter, citronmeliss eller oxalis. Servera och njut!