Hoppa till innehållet
ÖoB Logotyp

Priset är skillnaden

Du har inga sparade favoriter

Våra smartaste förvaringstips

Ibland kan det kännas som att man städar och städar, och trots att det är rent så ser det ändå stökigt ut. Detta kan vara för att det helt enkelt är lite oorganiserat. Därför tänkte vi ge dig några smarta och billiga tips som tar din förvaring till helt nya nivåer!

Utnyttja garderoben till fullo

Hänger du också bara upp ett plagg per galge? Då är det dags att tänka om! Vi har nämligen ett smart tips som gör att du får plats med fler plagg i garderoben. Så här gör du:

1. Ryck loss ringen från en läskburk

2. Trä ringen över galgens krok

3. Häng en till galge i kroken (häng eventuellt på flera om du har plats för det)

4. Njut över att du precis sparat plats!

Och du, glöm inte att utnyttja golvet i garderoben med förvaringsboxar!

Använd möblerna

Ett smart sätt att spara plats i hemmet, men som också fungerar som inredning, är förvaringspallar. Du kan använda dessa som förvaring, att sitta på och att vila fötterna på. Kolla också in våra förvaringsväskor, som du kan lägga under sängen och på så sätt spara plats!

Använd dörren

Det här är kanske ett tips som de flesta känner till, men en smart förvaringslösning är att använda dörrhängare och helt enkelt förvara saker på (eller som de flesta gör, hänger handdukar på). Ju fler dörrar du har, desto mer förvaring får du!

Vakuum = mer plats

Packa kläder och textiler som du inte använder så ofta i vakuumpåsar, så tar de upp betydligt mindre plats. Du kan med fördel även använda påsarna om du ska ut och resa, och på så sätt få plats med mer i resväskan!

Göm saker i det dolda

Ibland är det lätt att bara utgå ifrån de förvaringsytorna man har, men ofta så glömmer man bort att det finns en hel del dolda och oanvända ytor som passar utmärkt för förvaring. Exempelvis bakom gardiner, bakom soffan eller ovanpå bokhyllor eller garderober.