Hoppa till innehållet
ÖoB Logotyp

Priset är skillnaden

Du har inga sparade favoriter

Den stora jordguiden!

Ibland är det lätt att man tänker att jord bara är jord, och att det inte spelar någon större roll vilken sort man väljer. Men olika sorters jord passar bra för olika sorters växter och förhållanden. Därför har vi samlat alla våra jordsorter på en och samma sida, där vi lotsar dig igenom vilken jord som passar just dig - eller snarare, dina växter!

Planteringsjord

Planteringsjord passar de allra flesta trädgårdsväxterna. Till exempel buskar, träd och det mesta till trädgårdslandet. Planteringsjorden är näringsrik och kraftigt gödslad för snabb etablering.

Visste du att du kan få en hel pall (60 säckar) planteringsjord levererad hem till dörren? Läs mer här!

Såjord

Såjord är inte så värst näringsrik eller gödslad, och används därför till fördel för sådd av fröer och sticklingar. Dessa planteras sedan om i mer näringsrik jord.

Dressjord

Dressjord (ibland kallad toppdress) är perfekt vid lagning/nysättning av gräsmatta. Den ser till att mattan blir grön, tät och frisk genom att tillföra näring samtidigt som ogräs och mossa håller sig borta.

Visste du att du kan få en hel pall (51 säckar) dressjord levererad hem till dörren? Läs mer här!

Blomjord

Blomjord används för plantering av krukväxter inomhus, och passar de allra flesta vanliga krukväxterna. Eftersom krukor begränsar både näring och vatten, så blir kravet på bra jord högre. Blomjorden håller fukt väl och erbjuder bra näring. Har dessutom bra dräneringsegenskaper.

Urnjord

Urnjord ger kraftig gödning vilket leder till vackrare blommor. Den har en grov struktur och god dränering. Passar bra både för inomhus- och utomhusväxter, oftast i urnor, amplar och balkonglådor, och passar särskilt bra för växter som kräver mycket näring.

Rosjord

Rosjord kan beskrivas som pricken över i:et till växter som kräver lite mer. Den är rik på lera, och innehåller extra kalium och tångmjöl, vilket främjar bildning av vackra blomknoppar. Perfekt jord för bland annat klematis, rosor och perenner.

Rhododendronjord

Rhododendronjord är specifikt framtagen för surjordsväxter som behöver ett lågt pH-värde för att frodas. Passar perfekt till bland annat rhododendron, azalea, blåbär, ljung, barrväxter och blå hortensia.

Orkidéjord

Orkidéjord är lättgödslad och grovsorterad jord av bark och torv. Används främst för omplantering av krukodlade orkidéer. Är specifikt framtagen för orkidéernas rötter.

Täckbark

Täckbark används för att skydda mot vinterkyla, och för att hålla ogräs borta. Ett lager av täckbark gör att ogräsfrön inte lyckas få fäste. Tänk på att gödsla växterna innan du täcker med barken, eftersom täckbark tar mycket av näringen.

Barkmull

Barkmull luckrar lerjordar, vilket gör den mer lättarbetad. Barkmull ger även bättre struktur till sandjord. Den är också fuktbevarande. Tänk på att gödsla innan användande.

Lecakulor

Lecakulor är mångfacetterade, och kan användas för dränering, krukfyllnad, vattenkultur och dekoration. Kan användas ovanför jordytan för att minska avdunstning, eller i botten av en kruka som dränering av vattenöverskott.

Gödsel & växtnäring

Alla sorters växter behöver näring. Ibland är jorden tillräckligt, men ofta kräver växterna mer näring än så. Då använder man gödsel och växtnäring. I vårt sortiment hittar du bland annat naturgödsel och kogödsel. Naturgödsel är ko- och hönsgödsel. Passar bra för blombildning och sätter knopp och frukt. Kogödsel är bra för alla växter. Innehåller kalium för blom-, frukt- och rotbildning.

Visar 32 produkter på 1 sidor
Antal: 4896144Alla